Používate swapy?

Používate swapy?

TOP5: Používate swapy?

Určite ste sa už raz stretli s tým, že ste potrebovali zmeniť nejakú kryptomenu na úplne inú, no nechceli ste sa kvôli tomu registrovať na nejakej burze či zmenárni. Pokiaľ oželiete to, že je za to mierne vyšší poplatok, poslúžiť vám dobre môže niektorá swap stránka.

O čo sa jedná?

Swap stránky sú v podstate také rýchlozmenárne, ktoré Vám bez registrácie, dokladovania totožnosti a hlavne veľmi rýchlo zmenia kryptomenu za inú. Žiadna z nich nepodporuje priamy swap z FIAT meny (€), na toto doporučujeme skôr našu zmenáreň www.bitcoinzme­naren.sk. Pokiaľ si chcete ale zmeniť krypto na krypto, viete využiť niektoré z nasledujúcich swapov. Každý z nich má iné špecifiká, podporuje iné typy kryptomien a má iné poplatky či likviditu.

 

1. FixedFloat.com

Táto swap zmenáreň je jedna z najznámejších a najviac používaných. Používajú flexibilný alebo fixný poplatok (0,5% a 1%) čo môže byť narozdiel od použitia napr. burzy Binance 10 násobne viac, avšak pre rýchlu anonymnú zmenu je to slušné riešenie. Podporujú množstvo známych kryptomien prevažne z TOP30 coinmarketcapu.

Zdôrazniť by sa patrila aj podpora Lightning Network pri Bitcoine, čo je aj jedna z najviac využívaných možností.

Fixed Float nevyžaduje registráciu a nevyžaduje ani KYC. V prípade použitia VPN je aj zcela anonymné. Je potrebné dodržiavať postupy, ktoré vám v jednotlivých krokoch vypíše. Nedodržaním postupu viete o svoje kryptomeny prísť. Treba byť opatrný.

Ledger Nano X.

2. Boltz.exchange

Boltz swap je obľúbený prevažne v BTC komunitách, kde ho využívajú primárne na zmenu na Lightning Network Bitcoin. Podporuje len Bitcoin (onchain), Bitcoin (LN) a Ethereum. Má nastavené nízke poplatky a dobrý kurz, takže ho využívajú najmä ťažiari Etherea pre zmene do Bitcoinu.

Pri vytvorení swapu je možnosť stiahnuť si súbor k prípadnému refundu. To je výhoda v prípade, že prevod z nejakého dôvodu neprejde.

3. Bitni.com

Swap nabitý obrovským množstvom podporovaných mincí. Swap bitni.com sa využíva vo veľkom a preto má aj obrovské denné volume čo vám dovolí zmeniť aj vyššie čiastky a to úplne bez registrácie v niekoľkých krokoch. Podporuje množstvo ERC20 tokenov, podporuje aj sieť BEP20 (Binance chain) a rovnako tak aj Tron sieť napr. pri stablecoinoch USDT. Takýto prevod zaručí veľmi nízke poplatky za následný ďalší prevod.

Vzhľadom na množstvo podporovaných mincí a chainov doporučujeme dôkladne prezistiť či zadávate správnu walletku v správne vybranej sieti. Napr. spomínané USDT (Tron) sa môže zaslať len na Tron walletku podporujúcu USDT stablecoin. Nesmie začínať 0×… pretože to je znak Ethereum walletky.

Bitni s podporou viac ako 200 kryptomien dovoľuje swapy už od hodnoty 2USD.

4. Sideshift

 

Sideshift je zaujímavý swap s pridanou hodnotou. Má totiž vlastný token XAI, ktorý je možné získavať práve swapmi, alebo si ho môžete priamo zmeniť z vašich kryptomien. Čo tým získate? Token si môžete priamo na tejto platforme za stake-ovať a s 18% APY sa vám bude zhodnocovať. Nebudeme tu navádzať, aby ste to urobili. Určite sú aj zaujímavejšie možnosti stakingu. Avšak ako pridaná možnosť tohto swapu to je super.

Okrem spomínanej pridanej funkcie si viete zmeniť mince ako Monero, Matic, Solanu alebo Uni. Výhodou je jeho podpora Matic chainu, ktorý tak nezožerie veľké poplatky za transakciu. Coiny sa obmieňajú podľa požiadaviek a popularity, avšak väčšina súčastných mincí je podporovaná.

 

5. Cake wallet

Špecialitkou na záver je Cake wallet. Jedná sa o mobilnú aplikáciu a walletku pre držanie kryptomeny Monero. Doplnkom tejto walletky je možnosť swapu rôznych kryptomien na Monero aj z neho. Viete si takto swapovať mince priamo prostredníctvom walletky.

Jedná sa o jednu z vydarenejších walletiek pre Monero. Swap v aplikácii je len pridanou hodnotou. Nevyžaduje registráciu ani nič podobné.  Podporuje desiatku rôznych mincí vrátane napr. Cardano mince.

Zoznam by mohol pokračovať na niekoľko desiatok rôznych swapov. Pretože ich je aj veľké množstvo. Popularitu zažívajú najmä keď pri bežných centralizovaných burzách začínajú vyžadovať KYC porušujúce súkromie. Swap vás vyjde poplatkovo drahšie, ale je určite anonymnejší. A ak budete swap stránky striedať, bude to len dobré. Kompletný zoznam swapov je dostupný na discorde kanálu KryptoPlatby v sekcii privacy-anonymity: https://discor­d.gg/TxcdBgjT­Z3 

 

Linky:

Facebook: https://www.facebook.com/bitcoinzmenaren

Instagram: https://www.instagram.com/…oinzmenaren/

 

„Tento článok patrí firme Nethek s.r.o a je chránený copyrightom. Akéhokoľvek zneužitie (napr. kopírovanie) je trestné! Uverejnené informácie sú autorským dielom a bez súhlasu nie je povolené ďalšie šírenie tohto materiálu“

„Články v blogu nie sú investičným poradenstvom. Článok má len edukačný a informačný charakter. Investícia do kryptomien je riziková a môže byť stratová.“